حسن تاوانه در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: امیدواریم با حمایتهای مسئولان استانی و کشوری و زیرپوشش قرار دادن افراد نیازمند و واجد شرایط مشکلات افراد محروم مرتفع شود.
او افزود: هماینک چهار هزار و ۲۱۵ معلول از انواع معلولیتهای ناشی از ازدواجهای فامیلی، تصادفات و اختلالات ژنتیکی، هزار و ۳۷ خانوار نیازمند و بیسرپرست، ۲۳۰ کودک خیابانی و کار، هزار و ۱۳۱ دانشآموز بازمانده از تحصیل، ۲ هزار و ۵۷۶ نفر دانشآموز مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و ۵۹ دانشجو معلول زیرپوشش بهزیستی چابهار هستند.
رئیس اداره بهزیستی چابهار بیان کرد: ۷۰ هزار نفر حاشیهنشین، ۶۳ نفر کارتنخواب و هفت هزار و ۶۸۱ نفر معتاد به مواد مخدر نیز در این شهرستان نیازمند توجه و حمایت لازم هستند.
او گفت: برای پیشگیری از معلولیتها اجرای طرح غربالگری ناشنوایی و نصب و راهاندازی دستگاه موردنیاز آن در زایشگاه بیمارستان امام علی (ع) چابهار ضروری است.
تاوانه ادامه داد: اجرای طرح تنبلی چشم کودکان سه تا ۶ سال و از همه مهمتر اجرای طرح پیشگیری از معلولیت توسط معلمان و مربیان، طرح سی بی آر و روستایی و اف بی ار و همچنین خدمات توانبخشی میتواند در پرداخت هزینه کمک بزرگی به خانوادهها باشد.
رئیس اداره بهزیستی چابهار تصریح کرد: متناسبسازی محیط و خودرو، پرداخت هزینه درمان و ایابوذهاب، هزینه کاشت حلزون و پرداخت شهریه معلولان، ارتز و پرتز، کمکهای موردی َضروری زندگی و اشتغال و آمادهسازی شغلی، توزیع سمعک، وسایل کمک توانبخشی و معافیت سربازی ازجمله درخواستهای جامعه معلولان است که باید موردتوجه قرار گیرد. او افزود: کارفرمایانی که معلولان را بهکارگیری کنند علاوه بر اجر معنوی از تسهیلات ویژه بهرهمند میشوند. تاوانه اضافه کرد: با توجه به موقعیت شهرستان تنها سه تا چهار اداره برای تردد معلولان ازنظر رفتوآمد، سرویس بهداشتی و رمپ ورودی ادارات با ویلچر متناسبسازی شده که از همه مدیران چابهار درخواست میشود نسبت به مناسبسازی محیط اقدام کنند. او بیان کرد: هماینک ۷۵ روستامهد، سه مرکز ترک اعتیاد، سه مرکز مشاوره، ۲ شلتر مردان و زنان، یک موبایل سنتر و باشگاه مثبت به بیماران ایذر و اچ ای او، یک مرکز ماذون درمانی، یک مرکز کاهش آسیب درمان اورژانس اجتماعی، ۶ موسسه غیردولتی، یک خانه مهر، ۲ بهزیستی دولتی یک بهزیستی خصوصی، سه پایگاه سلامت اجتماعی در این شهرستان خدمات لازم را به افراد زیرپوشش و واجد شرایط ارائه میکنند. رئیس بهزیستی چابهار اظهار داشت: همچنین یک مرکز کودکان ذهنی زیر ۱۴ سال، یک مرکز حرفهآموزی معلولان بالای ۱۵ سال، ۲ شرکت تعاونی زنان، ۲ گروه همیار زنان، ۲ انجمن نابینایان و ناشنوایان نیز در حال ارائه خدمات به جامعه هدف هستند.
او بر مناسبسازی محیط و احداث سرویس بهداشتی، ایجاد رمپ آسانسور و بالابر و همچنین بهکارگیری جامعه هدف و جذب باقیمانده افراد پشت نوبت، صدور مجوز ترک اعتیاد ماده ۱۶ (ترک اعتیاد با هزینه دولتی) و بیماران روانی مزمن و حرفهآموزی دختران بالای ۱۵ سال، مرکز نگهداری کودکان ذهنی زیر ۱۴ سال و مرکز نگهداری بیماران ضایع نخاعی تأکید کرد.
تاوانه گفت: تخصیص اعتبار برای جذب افراد پشت نوبت، یارانه برای ایجاد مرکز بیماران روانی مزمن و مرکز حرفهآموزی معلولان بالای ۱۵ سال و ایجاد مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابانی و توانمندسازی آنان و زنان و جامعه هدف در قالب تعاونی اشتغال بهصورت بلاعوض، ایجاد یک موبایل سنتر جدید، راهاندازی ۵۰ روستا مهدکودک روستایی جدید و پنج پایگاه خدمات اجتماعی، واگذاری پروندههای پشت نوبت تحت امور اجتماعی به بخش غیردولتی، تأمین اعتبار بودجه خاص برای آگاهسازی پیشگیری و همچنین اقدام عملی ادارات بزرگ به وظیفه مسئولیت اجتماعیشان ازجمله نیازهای این شهرستان است. رئیس اداره بهزیستی چابهار تصریح کرد: در نظر گرفتن اعتبارات ویژه برای چابهار، جذب نیروی انسانی متخصص با توجه به چارت سازمانی و ارتقا اداره به معاونت اداره کل بهزیستی با توجه به حجم بالای آسیبها و فاصله ۷۶۱ کیلومتری از مرکز استان از مطالبههای مردم و مسئولان است که نیاز خاص به حمایت و توجه دارد